Стресс жағдайында тәтті ыстық сусын өте пайдалы, өйткені сусынға тәттілік беретін қант емес, стевия сығындысы (ол қантқа қарағанда 200 есе тәтті). Сбитенді дербес сусын ретінде пайдалануға, сондай-ақ шайға немесе кофеге қосып, оларды жаңа хош иіс пен дәммен толтыруға болады. Өзінің құрамымен сбитень глинтвейнді дайындау үшін өте қолайлы.
Сбитни - 1000 жылдан астам уақыт бұрын "жанды жылыту және көңіл көтеру үшін" ыстық күйде ішілген, шөптер мен дәмдеуіштермен қайнатылған ежелгі ресейлік тәтті сусындар. Сбитняның екі түрі дайындалды: шараппен және шарапсыз. Ерекше салтанатты жағдайларда және мереке күндері шарап ішетін. XVI-XVII ғасырларда оны голландиялық көпестер ұнатып, глинтвейн деп атағаны белгілі.
Заманауи технологиялар (көмірқышқылды экстракция және ультрадыбыстық эмульсия) сбитеннің емдік қасиеттерін едәуір жақсартты. Осы ескі ресейлік сусынның рецептерін қалпына келтіре отырып, біз сбитня жасау үшін Изабелла жүзімінің сығындысы қосылған сироп жасау жолымен жүрдік.
ҚОЛДАНУ ЖӨНІНДЕГІ ҰСЫНЫМДАР
2-3 шай қасық қайнаған суға 200 мл қайнаған су құйыңыз. Ыстық күйінде ішу керек.
ҚҰРАМЫ
"Изабелла" жүзім қабығының сығындылары, зімбір, қалампыр, даршын, мускат жаңғағы, анис, лавр, стевия, көк шай; сірне, араб сағызы.
Тағамдық құндылығы: көмірсулар 77,5 г/100 г
Энергетикалық құндылығы, 310 ккал/100 г.
180 мл