Дені сау адамдарда:
• тамақтану рационын тағамдық талшықтар, В, С тобындағы витаминдер, токоферолдар, микроэлементтер, биофлавоноидтар кешенімен байыту мақсатында;
• қоршаған ортаның зиянды факторларының әсерін азайту, соның ішінде экологиялық жағдайы нашар, газбен ластанған, радиацияның жоғарылауы және т.б. кәсіпорындарда.
Профилактикада және түзетуде:
• ішектің созылмалы аурулары: спастикалық және атоникалық колит, дисбактериоз, геморрой, полипоз және дивертикулез;
• бауыр және өт шығару жолдарының аурулары: өт шығару жолдарының дискинезиялары, холангит, холецистит, өт тас ауруы, созылмалы гепатит, холецистэктомиядан кейінгі синдром;
• зат алмасу бұзылыстары: артық салмақ және семіздік, қант диабеті, несеп-тас ауруы;
• жүрек-қантамыр жүйесі аурулары: атеросклероз, жүректің ишемиялық ауруы, гипертониялық ауру, гиперлипидемиялар;
• артық салмақ, салмақты реттеу және қолдау бағдарламаларында.
Спортта:
• ұзақ мерзімді жүктемелер бауыр функциясына (шаңғы, биатлон, жеңіл атлетика, жүзу) жоғары талаптар қоятын циклдік спорт түрлерінде.
Диеталық талшықтың қосымша көзі. Ішектің моторлы-эвакуаторлық функциясын қалыпқа келтіреді, АІЖ шырышты қабығындағы зат алмасу процестерін жақсартады, энтеросорбциялық, уытсыздандырғыш, жеңіл өт айдағыш, жалпы нығайтқыш, жеңіл қабынуға қарсы әсерге ие, тоқ ішектің микрофлорасын, липидтік, көмірсулық және минералдық алмасуды қалыпқа келтіреді. Калориясы төмен өнім болып табылады.
ҚОЛДАНУ ЖӨНІНДЕГІ ҰСЫНЫМДАР
Ересектерге 1 шай қасықтан (5 г) Күніне 3 рет, сумен немесе шырынмен, тамақпен бірге. Қабылдау ұзақтығы 2-3 апта, қажет болған жағдайда қайта қабылдау.
ҚҰРАМЫ
Бидай мен қара бидайдың дәнді қабықтары, итмұрын, жалаңаш мия тамыры, қалақай жапырағы.
Түйіршіктер 350 г